Hejlík vyhlásil foodblogy roku

Nezáviděníhodná byla role porotců, kteří letos vybírali z téměř 300 českých foodblogů, aby nakonec mohli zvolit vítěze sedmi kategorií a jednoho absolutního. Tím se stal blog Neplecha na plechu, druhou cenu si odnesla Karolína Four a bronz získal pár z Taste of Prague.

Porotu projektu Food blog roku letos tvořili ti, kteří se zabývají tématem gastronomie ve svém soukromém i pracovním životě. Byli jimi Jana Florentýna Zatloukalová, kterou znáte díky bloku Kuchařka pro dceru, mladý šikovný kuchař Martin Škoda, expert na dorty Josef Maršálek a z žurnalistického pole Kristýna Mazánková, Darina Křivánková, Darina Sieglová a Klára Michalová. Večerem opět provázel Lukáš Hejlík, který již třetím rokem akci vlastní, a produkční Adéla Hálková.

Úkolem bylo vybrat vítěze hned v několika kategoriích. Za kategorii Objev porota nejlépe ohodnotila Annu Grosmanovou jako @foodpioneer, hlavní cenu v rámci kategorie Instafood a také za kategorii Přínos si přebrala Karolína Four jako @karolinafour, v rámci sekce Inspirace z cest zvítězili Markéta a František Lorencovi z @neplechanaplechu, za kategorii Fresh si odnesla cenu Markéta Pavleje jako @kitchenettehome a v kategorii Pečení a dezerty bodovala Barbora Gorecká jako @mamapecedoma.

Nakonec bylo vše sečteno, podtrženo a tři nejvyšší ceny za Food blog roku obrželi bronzoví Jan a Zuzi z @tasteofprague (náš rozhovor ZDE), na druhou příčku se postavila Karolína jako @karolinafour a zlato si letos odnesli Markéta a František z blogu @neplechanaplechu.

Blogy dnes hrají čím dál tím větší význam. Přitahují fotkami ze soukromí, jsou plné rozmanité inspirace a hlavě jsou ve většině případů upřímnou osobní výpovědí jejich tvůrců.

Již brzy vám přineseme rozhovor s Aničkou Grosmanovou jako @foodpioneer!

19. 10. 2020