Horké tipy z Manifesta — Ollies

manifesto-ollies

Ostravskou firmu Ollies po manželích Gondkových převzaly jejich děti, kterým se za deset let podařilo vybudovat firmu se stovkou zaměstnanců a obratem 80 milionů korun.

ollies-manifesto-3

Inspirace ze světa
Vize byla jasná – dělat věci lepší, originálnější, chutnější. Už v roce 1999 se rozhodli postavit chutě na zahraniční inspiraci. Jako první přišlo na řadu tiramisu, jehož výroba byla v  Česku teprve v  začátcích. Tiramisu z Ollies se však nebývale chytlo a do Vítkovic se rázem začala sjíždět polovina města.

Zahraniční cukráři stále představují pro Ollies nevyčerpatelnou studnici receptů, nápadů a  variací. Sacher, Schwarzwald, cheesecake, dorty z  ricotty, Carrot Cake, Čokomalina nebo Amadeus, všechny tyto “sladké ikony” dnes najdete v menu cukráren Ollies a  můžete si je přijít ochutnat i k jejich stánku na Manifesto Marketu v Praze. Dlouhodobým hitem jsou také makronky. Na své si přijdou i příznivci bezlepkových, bezlaktózových či veganských zákusků. Žebříček prodeje vede čokomanilinový dort.

ollies-manifesto-2

Vlastní výroba
Pravidlo č. 1 — péct si všechny dorty a zákusky sami! Ve vlastní cukrářské výrobně nyní vzniká prakticky vše, co si u  Ollies objednáte. Personál se neustále vzdělává a na stážích čerpá know-how od nejlepších mistrů ve svém oboru.

ollies-manifesto-4

A  jak vznikl název Ollies?
Je odvozený od jména Olgy Gondkové, maminky současných majitelů a  první úspěšné cukrářky vyhlášeného tiramisu.

www.ollies.cz

Text Barbora Pečová, Barbora Vojtová

 

1. 10. 2018