Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/216704/virtual/www/domains/novinyanovinky.cz/wp-content/themes/nn/functions.php on line 938

Na Tučný čtvrtek se pořádně nacpěte!

tucny-ctvrtek-praha-masopust-jidlo

Na Tučný čtvrtek, který letos vychází na 28. 2., bychom si podle tradice měli dopřát jídla a pití, co sneseme, a pusy by se měly lesknout omastkem. Popeleční středou totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst.

Břicha si před ním můžete nacpat v podnicích Ambiente, La Collezione, Together a v bistrech The Eatery, Momoichi, Mr. HotDog či pivovar OSSEGG. V Lokálech Hamburk, Nad Stromovkou a v brněnském Lokálu U Caipla hostům nabídnou kromě masopustních pochoutek dvojité panáky, restaurace Sia připraví bezednou polévku, v Bruxxu si můžete přidávat mušlí se špekem, co sníte; Brasileira, Café Savoy nebo Kuchyň na Pražském hradě chystají speciality z vepřového masa, Momoichi bůček po asijsku jako předkrm a The Eatery buchtičky s vaječňákem a spáleným máslem coby dezert na účet podniku.

Zapojí se i La Bottegy Bistroteka, Tusarova či Linka, které nabídnou nášup polévky a těstovin. „La Bottega di Finestra připravila domácí salsicciu s parmazánovou kaší a La Bottega Gastronomica zase trippa alla romana – hovězí dršťky po římsku s rozpečenou focacciou,“ přibližuje plány La Collezione Markéta Tichavská.

Kompletní seznam restaurací a jídel, která chystají najdete zde, nebo na facebookové události Nášup: Tučný čtvrtek, kde budou přibývat i fotopozvánky na konkrétní jídla.

Jedinečností letošního Tučného čtvrtka je spolupráce restaurací napříč pražskou gastronomickou scénou. Pod značkou Nášup, jejímž cílem je propojování tuzemských i zahraničních šéfkuchařů a konceptů, se domluvily tři největší gastronomické skupiny spolu s dalšími podniky.

„V Kodani jsou podobné spolupráce běžné, a tak jsme si chtěli vyzkoušet, jestli by to fungovalo i u nás,“ raduje se z propojení Tereza Jarčičová z Ambiente, v jejíž hlavě se nápad zrodil. Jak podotýká  Tereza Olivová z Together, tradice je dobré nejen udržovat, ale i vytvářet. „Jsme rádi, že se do toho pustilo tolik kvalitních restaurací a podniků s dobrým jménem. Doufám, že se najde hodně uvědomělých hostů, kteří se k celé věci postaví zodpovědně, vezmou si ve čtvrtek a pak asi i v pátek dovolenou a vychutnají si bezedné polévky, bůčky, mastné speciality i další pozornosti,“ vyzývá mluvčí skupiny Together.

Text Barbora Vojtová

25. 2. 2019