Posledním hitem v Berlíně je levantská kuchyně

Přiznám se, musela jsem si nejdříve vyhledat, co vlastně přesně znamená.

restaurace-mani-berlin-levantska-kuchyne-zelen

Levanty jsou kulinářské pochoutky z oblasti Izraele, Sýrie, Jordánska a Libanonu. Hlavní roli hraje zelenina plná aromatického koření ve všech možných kombinacích. Jedna z prvních restaurací tohoto druhu, která v Berlíně otevřela, je restaurace MANI, ve stejnojmenném hotelu skupiny Amano v Torstrasse. Jejich jídlo je nejen potěšením pro chuťové buňky, ale i pro oko. To, co přichází na stůl, jsou prostě umělecká díla.

restaurace-mani-berlin-levantska-kuchyne
restaurace-mani-berlin-levantska-kuchyne-4

Jídla se jí u stolu společně ve formě „chuzepels“, což jsou malé porce, které udržují v dobré náladě návštěvníky pohromadě. A kdo k tomu má rád i tanec, ten přijde v pátek, kdy se koná již legendární Isramani Dinnerparty. Jednou měsíčně se spolu nejen všichni nají, napijí a zasmějí, ale také si vesele zatancují… v nočních hodinách i na stolech. Kdo zná noční život v Tel Avivu, si Mani zamiluje. A ani nemusí letět tak daleko.

restaurace-mani-berlin-levantska-kuchyne-3

www.amanogroup.de/en

Text Danuše Siering Foto Amano group

12. 2. 2019

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Novinky z Prahy a Berlína na tvůj e-mail?
Odesláním osobních údajů dáváte souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby marketingových aktivit společnosti BLACK SWAN MEDIA, s.r.o.